Hangadók

Hangadók biográfia

A Hangadók zenekar tagjai értelmi vagy testi fogyatékkal élő fiatalok, az ajkai Molnár Gábor Műhely Alapítványban dolgoznak és élik minden napjaikat, ahol 2006-ban zeneterápia során kezdtek el zenéléssel foglalkozni. A legtehetségesebb és motiváltabb fiatalokból alakult meg 2008-ban a Hangadók zenekar.

Eleinte versfeldolgozásokat és populáris dalokat játszott a zenekar. Majd több száz koncert, és néhány külföldi túra után 2012-től saját dalokat is írtunk, ekkor már Pallagi Attila zenekarvezető segítségével. Jelenleg a repertoárban közkedvelt hazai és külföldi előadók dalai szerepelnek, a saját dalok mellett (LGT, Magna Cuma Laude, Skorpió, Ákos, Hooligans, Guns n’ Roses, Edda…stb).

Elérhetőségeink:

Telefonszám: 06-30-649-1283

E-mail címe: attila.p79@gmail.com

Levél cím: Ajka, Móra Ferenc u 30

A Tagok bemutatása:

Zemán János: dob, ének

„Mindig szerettem a zenét, már kiskoromban is foglalkoztam vele. 2005 óta zongorázok, dobolok, énekelek. A dobon kívül, furulyázni, zongorázni is tudok. A zeneiskola falán olvastam, hogy a zene okossá tesz. A zenélést azt a változást hozta, hogy sokkal több helyre el tudok jutni. Tavasztól Karácsonyig koncertezünk, havonta 2-3 fellépés, ez nekem nagyon jó, mert mivel vak vagyok, egyébként nagyon nehéz lenne elutaznom ezekre a helyekre. Zalába szoktam utazni azokon a hétvégéken, amikor nincs fellépés, de ott már ismernek a buszsofőrök, és szólnak, hogy mikor kell leszállni.

2010-ben és 2011-ben részt vettük a Hangfoglaló Hétfő rendezvényen, harmadik, illetve megosztott dobogós helyen végeztünk. Valamint 2012-ben az European Song Contest-en vettünk részt Írországban, ahová maga a kijutás is egy főnyeremény volt. Azóta szerepeltünk a Paraszupersztár versenyen ahol az elődöntőig jutottunk, ott főleg az egyéni versenyzőknek volt nagyobb esélye. Most is bejutottunk egy komoly tehetségkutatóba, de erről még nem szabad beszélni.

Kemenczky László, szintetizátor

2006-ban kezdtem zenélni, eleinte békáztam, ami egy ritmus hangszer és nem túl izgalmas. Aztán amikor a zeneterápián lehetett hangszert választani, én a szintetizátort választottam, nagyon nehéz volt megtanulni, és még mindig sok mindent nem tudok, de nagyon érdekes, mert sok hangot lehet vele utánozni. Azóta zeneiskolába is járok, zongorát tanulok. Fontos nekem a zenekar és a fellépések. Régen az iskolában csúfoltak, mert értelmi fogyatékos vagyok, de mióta zenélünk már nem.

Mészáros András, basszusgitár

16 éves koromig halláskárosult voltam, de akkor sikeresen megoperáltak és ki derült, hogy jó ritmus érzékem van, először táncolni, majd a zenekarban csörgőzni, kongázni, majd végül basszusgitározni tanultam. 2011-ben kezdtem a basszus gitározást, ami nehéz volt, mert gyermekkoromban nem tanultam meg írni és olvasni ezért nehéz volt megjegyezni, hogy melyik hang hol van a basszus gitáron, de most már jobban megy, meg az olvasás is.

Zombor Ádám, ének, vokál

„2012 óta vagyok a Hangadókban, a fogyatékkal élőknek nehéz megtalálni azt a tevékenységet, amit jól tudnak végezni, legyen az munka, vagy művészet. A Hangadók adta meg nekem azt a lehetőséget, hogy eljussak az Adriai Tengerhez, Szlovéniába, ahol nagyon jó koncertünk volt, én különösen élveztem mert angolul konferálhattam, Ljubljanában egy nagy téren játszottunk, egy olyan étterem teraszán ahol fogyatékkal élők is dolgoznak. Szintén sikerként éltem meg, hogy a ’Kell, hát kiabálj című dalunknak a szövegét az én ötletem alapján írtuk meg, ehhez klip is készült. Rengeteget változott életem a zene által sokat utazom, szórakozok, sokat vagyok színpadon, sokszor vagyok vidám!”

Aranyos Iringó, vokál

Gyakran morcos vagyok, és rosszkedvű, de amikor zenélünk, jól érzem magam. Szeretek énekelni, minden félét. Sok változást hozott, hogy benne vagyok a zenekarban, többet utazhatok, több helyen megfordulunk. Azóta már más koncertekre is elmegyek, voltunk már a kedvencemen, a Lordon is.

Imre Csaba, csörgő

A zene terápián megszerettem a csörgőzést, és örülök, hogy meg is tudtam tanulni. Nagyon élvezem, hogy sokat utazunk, mindig segítek a pakolásban.

Szabó Andrea, vokál

2015 óta vagyok a zenekarban, de már régóta részt veszek a próbákon. A rock zene mellett én a pop zenét is szeretem, egyszer már volt szerencsém együtt énekelni Kefírrel, a V-tech-ből.

Pallagi Attila, zenekarvezető, gitár, vokál

Gyermekkorom óta érdekel a zene, és most boldog vagyok, hogy a mindennapi munkám részévé vált. A díjak és kitüntetések helyett, a youtube számlálóján a naponta növekvő szám, valamint a koncerteken ott lévő közönség számát tekintem sikernek. Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt időszakban mióta átvettem a zenekart, megtripláztuk a repertoárt és saját dalokat is írtunk együtt.

Az ajkai koncerteken fel szokott még velünk lépni: Sulyok László kongás, Szabó Balázs kongás, Poszmik László csörgős, Dejcző Eszter csörgős is.